Sorelle Supplements

“De Pouchfabriek was van begin tot eind zeer betrokken”

Designs 4
Productie 4.000
Product Recyclable Metallized Pouch

Twee zussen, één missie. Johanneke en Marrit Hagenbeek ondersteunen via hun start-up Sorelle Supplements vrouwen in de beginfase van de overgang met natuurlijke supplementen. Om deze supplementen goed in de markt te zetten, waren aantrekkelijke verpakkingen belangrijk. Hoe zijn ze bij de Pouchfabriek terechtgekomen en hoe hebben ze de samenwerking ervaren? Johanneke: “Onze contactpersoon had duidelijk een grote passie voor zijn vakgebied.”

Praktisch en duurzaam

De overgang: volgens Johanneke wordt hierbij vaak gedacht aan vrouwen met een 50-jarige leeftijd. “Echter kun je er vanaf je veertigste al klachten van ervaren. Denk aan een verminderde concentratie, laag libido of slechtere slaap. Niet iedere vrouw weet dat de oorzaak van deze klachten ligt in een pre-fase van de menopauze. Er ligt een taboe op en dat willen we doorbreken.” Om deze doelgroep te bereiken, wilden de zussen als verpakkingen voor de supplementen pouches gebruiken. Johanneke: “Vrouwen van veertig zijn vaak nog zeer actief in het werkveld en focussen zich op het beklimmen van de carrièreladder. Ze zijn veel onderweg. Een pot is dan niet praktisch, een pouch kan makkelijk in de tas en is visueel aantrekkelijker.” Duurzaamheid speelde ook een cruciale rol in de verpakkingskeuze. “Onze capsules zijn vegan en we gebruiken natuurlijke kruiden. We maken onze keuzes altijd met het oog op het milieu. Een pot is niet duurzaam, pouches kunnen gewoon door de brievenbus. Echter konden we geen aanbieder van recyclebare pouches vinden. Totdat we de Pouchfabriek voorbij zagen komen.”

Hoogwaardige afwerking en waardevolle adviezen

Het duurzame aspect was niet het enige wat Johanneke opviel aan de pouches van de Pouchfabriek. “Ik las dat ze voorzien zouden zijn van hoogwaardige afwerking en de Pouchfabriek in vergelijking met concurrenten een korte levertijd had.” Ook sprak de minimum oplage van pouches Johanneke erg aan. “Deze was redelijk laag. De Pouchfabriek hanteerde hiervoor een scherpe prijs. Voor een start-up als wij was dat zeer interessant.” Er kwam snel een afspraak tot stand, waarbij de specialisten van de Pouchfabriek met Sorelle Supplements van gedachten wisselden over de toekomstige pouch. Johanneke: “Ze hadden een toegankelijke benadering en kwamen kundig over. Dat sprak me erg aan.” Sorelle Supplements had zelf al een duidelijk beeld van het toekomstige design dat op de pouch zou komen. Deze werd ontworpen door een externe designer. Bij de Pouchfabriek stelden we ons op als sparringpartner. Johanneke: “Ze gaven ons waardevolle adviezen, waardoor de verwachtingen tussen beide partijen helder waren. Zo liep onze oorspronkelijke tekening door tot de zijkant van de verpakking. De Pouchfabriek adviseerde ons een grotere marge om snijverlies te voorkomen.”

Betrokken en gepassioneerde houding

Hoe kijkt Johanneke op onze samenwerking terug? “De pouches zijn van goede kwaliteit, hebben mooie volle kleuren en bevatten een prachtig koperaccent. Dat laatste was een specifieke wens vanuit onze kant, we zijn blij dat dit gelukt is. We hadden op voorhand een beeld in ons hoofd over hoe de verpakkingen eruit moesten komen te zien. Dat beeld komt overeen met het eindresultaat.” Ook is Johanneke enthousiast over het contact met de Pouchfabriek. “Onze contactpersoon had duidelijk een grote passie voor zijn vakgebied. Er is zelfs een moment geweest dat hij ons vanaf de skipiste terugbelde. Dat geeft de mate van betrokkenheid duidelijk weer.” Johanneke kijkt dan ook positief naar de toekomst. “Binnenkort lanceren we een extra formule waar pouches voor nodig zullen zijn. Hiervoor zal ik zeker weer bij de Pouchfabriek aankloppen.”

Advies nodig voor pouch verpakking

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op

Meer cases

Het proces verliep van begin tot eind soepel

De Pouchfabriek was van begin tot eind zeer betrokken