Duurzaamheid
staat centraal
bij pouchfabriek

Vergelijk tussen type verpakkingen

Duurzaamheid en milieubewustzijn worden in de huidige tijd steeds belangrijker. Daarom heeft Pouchfabriek grondig onderzoek gedaan naar de impact van de grondstoffen van haar verpakkingen in vergelijking met de grondstoffen van andere soorten verpakkingen. Pouchfabriek wil een rol spelen bij het verduurzamen van de verpakkingsindustrie door een verpakking aan te bieden met een zo laag mogelijke CO₂ uitstoot.

Dit onderzoek biedt een vergelijking tussen CO₂ uitstoot van de grondstoffen die gebruikt worden voor onze pouches en alternatieve verpakkingsmaterialen. Zo is gebleken dat de productie van het polyethylene voor onze pouches een veel lagere CO₂ belasting heeft dan andere materialen. Zo kan er tot 87% Kg CO₂ equivalent bespaard worden door gebruik te maken van PE-pouches.

KG CO2 eqv. per 500 gr verpakt materiaal

HPDE-pot

0,25

Blik 500 ml

0,55

PE-pouch

0,07

Glas (pot)

0,43

PP-pot

0,25

*Voor dit onderzoek is uitgegaan van gemiddelde gewichten van verpakkingen van 500 gram. Om de betrouwbaarheid te verhogen is alleen gekeken naar de productie van de materialen. Alle andere impactsoorten (o.a. transport) zijn buiten beschouwing gelaten.

Ook ontdekken hoe onze verpakking bij kunnen dragen aan een duurzamer product? Informeer dan!

Informatie aanvragen

Met de Pouchfabriek Co2 calculator kunnen wij samen met jou in kaart brengen wat de te besparen Co2 is die te realiseren valt voor jouw producten bij het overstappen naar het Pouch verpakkingsconcept.

Dit is geheel vrijblijvend en doen wij uiteraard graag voor realiseren van een nieuwe duurzame verpakking.

Start configuratie

Type kunststoffen

De duurzame keuze

Pouchfabriek kiest voor de meest duurzame materialen. We verpakken uw product op de beste manier, voor zowel onze klanten als het milieu. We hebben onderzoek gedaan naar de CO₂ impact van diverse materialen, en hebben op basis hiervan gekozen voor pouches van polyethyleen. Dit type kunststof is goed recyclebaar, zorgt voor stevige verpakkingen en zijn licht van gewicht. Om de recyclebaarheid van pouches te bevorderen wordt zoveel mogelijk gebruik één type kunststof (PE).

Herbruikbare pouches

In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds prominenter worden, heeft Pouchfabriek de focus gelegd op de ontwikkeling van herbruikbare verpakkingsoplossingen. Onze pouches, vervaardigd met de hoogste kwaliteit gelamineerd polyethyleen, zijn ontworpen om hergebruikt te worden en bieden een scala aan voordelen die de traditionele verpakkingsmaterialen overstijgen.

Zo zorgt de speciale sluiting ervoor dat de inhoud van de pouches veilig wordt bewaard en hergebruikt kan worden, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd. De pouches zijn gemaakt van hoge kwaliteit gelamineerd polyethylene. Dit materiaal is goed recyclebaar en we beogen dan ook geen andere kunststof soorten toe te passen in onze producten.

Productie
in europa

Pouch verpakkingen samplebox

Waarom kiezen voor de productie
van pouches in Europa?

In een tijd waarin supply chain-efficiëntie en duurzaamheid essentieel zijn voor bedrijven over de hele wereld, is de locatie van productiefaciliteiten een cruciale overweging. Bij Pouchfabriek begrijpen we dat de keuze voor de productie van pouches in Europa aanzienlijke voordelen met zich meebrengt, zowel voor onze klanten alsook voor het milieu.

We hebben onze leveranciers zorgvuldig gekozen, en hebben hierbij rekening gehouden met diverse factoren zoals kortere transportroutes, snellere levertijden en hoge productienormen en kwaliteit. Daarnaast kunnen we de ecologische voetafdruk van onze producten extra verlagen doordat we minder grote transportafstanden hebben dan andere leveranciers, waarbij de pouches zeer efficiënt vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn onze leveranciers leiders in innovatie en technologische vooruitgang op het gebied van verpakkingen.

Streeft u naar betrouwbaarheid, kwaliteit, efficiëntie en milieubewustzijn in u productieprocessen?

Neem dan contact op met de Pouchfabriek.

Neem contact op

Druktechnologie

De duurzaamheid van druktechnologie op kunststof verpakkingsmaterialen is een belangrijk aspect in de verpakkingsindustrie, omdat de keuze van inkten, de drukprocessen en de ontwerpelementen van invloed kunnen zijn op de milieu-impact van verpakkingen.

Onze Digitale Drukpersen: 

De Pouchfabriek produceert verpakkingen met de moderne duurzame HP Indigo Digitale druktechnologie.
Met onze digitale HP Indigo drukpersen bieden wij jou als Brand Owner zowel economische als ook milieuvoordelen.

De economische voordelen: 

Digitaal drukken biedt heel veel economische voordelen
voor U als klant.

 • Bestel “Just in Time” de gewenste oplage die jij als Brand Owner nodig hebt.
 • Je hoeft geen noodzakelijke grote minimale bestelhoeveelheden meer te bestellen zoals bij flexo- of diepdruk.
 • Bestel bij de Pouchfabriek “On Demand” dat wat je nodig hebt.
 • Wij drukken digitaal en wij kunnen de hoge opstartkosten van platen en cilinders besparen.
 • Jij kan bij ons met digitale druktechnologie in één productieoplage meerdere designs combineren van hetzelfde formaat.
 • Ons drukproces efficiënt, flexibel en minder tijdrovend dan conventionele druktechnologieën.
Pouch verpakkingen samplebox

De duurzaamheids voordelen:

 • HP-drukpersen zorgen ervoor dat het proces van drukken van onze duurzame verpakkingen een lagere impact heeft op het milieu dan conventioneel drukken en veel minder CO2-emissie en Global warming veroorzaakt **(bron LCA studie Earth Shift Global) 
 • Het hele digitale drukproces benodigd veel minder stroomverbruik dan andere conventionele drukprocessen. 
 • Met onze digitale drukpersen hoeven wij voor ons drukproces geen platen en cilinders te produceren wat ook een positievere uitwerking heeft qua CO2-emissie. 
 • Op de Pouchfabriek drukpersen produceren wij hoofdzakelijk duurzame materiaal constructies van recyclebare mono materiaal PE-PE folies, waardoor jouw verpakkingen veel beter zijn voor het milieu en goed te recyclen zijn. 
 • Pouchfabriek kan verschillende soorten materialen bedrukken, waaronder papier, folie, plastic en biologisch afbreekbare materialen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor materialen met speciale eigenschappen, zoals barrièrecoatings, antistatische coatings of hittebestendige coatings.
 • De bij de Pouchfabriek gebruikte grondstoffen voor de productie van onze stazakken en Pouches kunnen worden gerecycled of gecomposteerd, waaronder onze films, inkten en lijmen. 
 • Met HP Indigo technologie maken wij gebruik van milieuvriendelijke inkten op waterbasis, die geen oplosmiddelen of vluchtige organische stoffen (VOC’s) bevatten. Bovendien kan je kiezen uit een breed scala aan inkten, waaronder witte inkt, fluorescerende inkt en metallic inkt. Onze inkten gebruiken veel minder energie dan inkten op oplosmiddelbasis of UV uithardende inkten. 
 • Graag bieden wij geheel vrijblijvend een advies om met onze Co2 calculator de mogelijke jaarlijkse Co2 besparingen in kaart te brengen voor jouw productverpakking. 

De voordelen van Stand Up Pouches als verpakkingsvorm:

Stand-up pouches hebben enkele voordelen ten opzichte van PE-potten. Een stand-up pouch
is een flexibele verpakking die rechtop kan staan. Het heeft de volgende voordelen:

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen Stand-Up Pouches en PE-potten afhangt van de specifieke behoeften en vereisten van het product. Elk type verpakking heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Advies nodig voor pouch verpakking

Advies nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je advies nodig welk type verpakking voor jouw product geschikt is?

Vraag advies aan
× Advies nodig?