Motion Supplements

“We wisten altijd waar we aan toe waren”

Designs 5
Productie 20.000
Product Heavy Duty Pouch

Streven naar een optimale gezondheid met pure supplementen. Daar zet de start-up Motion Supplements zich in een notendop voor in! “Maximaal van het leven genieten begint met een goede gezondheid. Daar kunnen supplementen bij helpen”, vertelt Daan Eerland van de afdeling Operations. En een van de fundamenten van een succesvolle verkoop van supplementen is… een aantrekkelijke pouch! 

Pouch voor supplementen

Motion Supplements begon in 2023 haar verkoop met de ‘Ultimate Amino’ supplementen. “Dit supplement is hoog in aminozuren en is ideaal voor de (kracht)sporter om tijdens een training te gebruiken”, vertelt Daan. Om de sporter kennis te laten maken met dit supplement, moest er een strakke verpakking komen. De keuze voor het soort verpakking was snel gemaakt. “Bij de verkoop van supplementen wordt vaak gekozen voor een pouch”, vertelt Daan. “Dit ziet er een stuk strakker uit dan een pot. Welke partij kon ons helpen bij een mooie pouch?” 

Betrouwbare partij

Motion Supplements ontdekte de Pouchfabriek via Google. “Het design van de website sprak ons direct aan. Het had een strakke en persoonlijke uitstraling, precies wat wij in een samenwerking ook belangrijk vinden. Dit gaf ons vertrouwen”, vertelt Daan. “Ook waardeerden we hun inzet voor een beter milieu. Ze verkopen zelfs biologische pouches! Aangezien wij staan voor zuivere supplementen, hadden we een gezamenlijke visie.” Motion Supplements vroeg een adviesgesprek aan, waarna al snel een eerste gesprek tot stand kwam. Daan: “Natuurlijk was het cruciaal dat de verpakking onze doelgroep aan zou spreken, maar wat voor ons echt belangrijk was? Effectieve communicatie. Vaak zie je dat er tientallen e-mails nodig zijn voordat er een eindproduct tot stand komt. Dat is inefficiënt. Wij zochten een prettige partner die efficiënt kon communiceren.” 

Efficiënte communicatie

Deze vraag van Motion Supplements begrijpen we bij de Pouchfabriek goed. Ook wij hechten veel waarde aan snelle en flexibele communicatie. Dat begint met duidelijke verwachtingen van beide partijen. Daan merkt op: “Vanaf het begin was de Pouchfabriek zeer transparant en eerlijk. Communiceren via e-mail? We konden onze contactpersoon gewoon een appje sturen. Dat was al een goede start.” Om tot een mooie pouch te komen, kun je het design ervan door de Pouchfabriek laten ontwerpen. Het is echter ook mogelijk om samen te werken met een externe vormgever. In dat geval fungeren we bij de Pouchfabriek graag als sparringpartner. “Op basis van onze branding maakte de externe designer een design. De Pouchfabriek gaf veel waardevolle feedback, zodat het ontwerp op de pouch optimaal tot zijn recht zou komen. Ze dachten voortdurend met ons mee.” 

Snelle reactie

De samenwerking verliep vlot en daarom bleef het niet alleen bij de ‘Ultimate Amino’-collectie van Motion Supplements. Daan: “We hebben de Pouchfabriek ook gevraagd pouches te maken voor onze Whey’-collectie, supplementen waarmee je extra eiwitten binnenkrijgt. Maar ook de verpakkingen van onze Creatine Monohydraat supplementen zijn tot stand gekomen dankzij de Pouchfabriek.” Of de samenwerking achteraf gezien overeenkwam met de verwachtingen? “Honderd procent!”, vertelt Daan enthousiast. “De Pouchfabriek reageerde altijd snel. We hoefden bij wijze van spreken geen maand te wachten voordat ze reageerden. Hierdoor wisten we altijd waar we aan toe waren. Ze blinken echt uit in communicatie.” In de toekomst blijven we met Motion Supplements nog over en weer appen. Daan: “We zijn heel tevreden over de samenwerking met de Pouchfabriek. Aangezien we nog veel supplementen op de markt willen brengen, zal onze samenwerking alleen nog maar intensiever worden. Ik kijk nu al uit naar de toekomstige verpakkingen!”

Advies nodig voor pouch verpakking

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op

Meer cases

We wisten altijd waar we aan toe waren

Er was veel begrip en ondersteuning voor ons als start-up

× Advies nodig?